Nieuws en ontwikkelingen

Direct hulp nodig?

klik hier om een vraag te stellen of remote control aan te vragen.

Hulp op afstand Bel ons (0)88 033 45 55

Beste relatie,

Op dit moment is een grootschalige ransomware aanval gaande waarbij bedrijven in meerdere landen zijn getroffen.
Er zijn nog veel verschillende berichten over de soort ransomware (Petya/Goldeneye) en er is nog onzekerheid over de wijze waarop de malware zich verspreid. De omvang van de uitbraak duid op een wormachtige malware waarbij de meeste aanwijzingen voor verspreiding gaan richting de eternal blue kwetsbaarheid die eerder ook door Wannacry is gebruikt.

De sensoren worden gevoed met de indicatoren die steeds meer bekend worden over de malware.
We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en zullen u op de hoogte houden

Voor nu willen u vragen om dit bericht in uw organisatie te verspreiden, en met enige voorzicht de onbekende e-mails te behandelen / te openen.

De kans op besmetting kan worden verkleind door het besturingssysteem en programma’s altijd up-to-date te houden, door niet te surfen op het internet zonder antivirusprogramma, door geen onbekende bijlagen van e-mails te openen en door alert te zijn bij het downloaden van software, muziek, films, tv-series, PDF’s en andere bestanden. Besmetting is nooit volledig te voorkomen. Soms raken computers besmet via een reguliere website die door de criminelen is gehackt. Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.

Met vriendelijke groet,