Nieuws en ontwikkelingen

Direct hulp nodig?

klik hier om een vraag te stellen of remote control aan te vragen.

Hulp op afstand Bel ons (0)88 033 45 55

HP's Personal Systems heeft zijn kwartaalomzet en operationele winst zien stijgen omdat het meer laptops en desktops leverde en de gemiddelde verkoopprijs hoger lag. Voor de komende tijd hinderen cpu-tekorten verdere groei.

De Personal Systems-divisie was in HP's fiscale vierde kwartaal goed voor een omzet van 10,1 miljard dollar, 11 procent hoger dan vorig jaar. Volgens de fabrikant deden verschillende regio's wereldwijd en meerdere productsegmenten het goed en zowel de omzet uit de consumenten- als de zakelijke markt steeg met 11 procent. Wat notebooks betreft steeg de omzet met 14 procent, voor desktops was dat 6 procent en met workstations behaalde HP een 10 procent hogere omzet. HP claimt een marktaandeel van 22,5 procent op de pc-markt te hebben.

HP waarschuwt in zijn door Seeking Alpha opgetekende toelichting op de kwartaalcijfers wel dat cpu-tekorten de resultaten van de eerste helft van 2019 negatief gaan beïnvloeden. Intel heeft moeite om genoeg 14nm-processors te maken omdat de 10nm-productie meerdere keren is uitgesteld en nu pas eind 2019 kan beginnen. HP claimt de gevolgen vanaf nu daarvan te ondervinden en niet genoeg processors af te kunnen nemen, waarbij het zowel om goedkopere als duurdere cpu's zou gaan. Op de vraag of HP profijt kan hebben van zijn goede banden met AMD, als een van de grote afnemers van AMD-chips, antwoordt het bedrijf dat 'er zeker segmenten en regio's zijn waar AMD's aanbod een aantrekkelijk alternatief kan zijn'.

Bron: Tweakers.net